Ugrás a fő tartalomra

A hatodik könyv eseményeivel indul az új Outlander szezon

 A szokatlan forgatási körülmények miatt az eredeti tervezett 12-ről csupán 8 epizódosra csökkent hatodik szezon ott maradt félbe, hogy Claire-t Wilmingtonba kísérte Richard Brown az embereivel, és velük tartott Thomas Christie is. Jamie eközben épp megmenekült attól, hogy erőszakkal visszavigyék Skóciába, Ian és néhány őslakos társaságában ő is épp Wilmingtonba száguldott lóhalálában (remélhetőleg,  azért nem szó szerint értve a kifejezést), hogy megmentse Claire-t. 

Roger MacKenzie (Richard Rankin) ,Jamie Fraser (Sam Heughan), Claire Fraser (Caitriona Balfe) Brianna MacKenzie ( Sophie Skelton) az Outlander hetedik évadának egyik promóciós fotóján
Roger (Richard Rankin), Jamie  (Sam Heughan), Claire (Caitriona Balfe) Brianna (Sophie Skelton) 

Láthattuk már az első kedvcsináló előzetesből, hogy lesz egy jelenet, amikor Claire nyaka körül (szó szerint) igencsak szorul a hurok, de az utolsó pillanatban mintha visszarántaná és nem előrelökné valaki. 

Ahogyan azt Meril Davis, a sorozat producere is megerősítette, az 

új évad első négy epizódja az a bizonyos elmaradt négy epizód lesz, amelyben  a hatodik Outlander könyv elvarratlan szálai végére kerül majd pont. 

Az Outlander sorozat hetedik évada egyébként érdekesen kerül majd a közönség elé: a 16 részt megfelezik, az első nyolc (amelyből tehát az első négy afféle hátramaradt epizód) idén nyáron, a második nyolc jövő év elején kerül vetítésre. 

Ahogyan a trailerből is sejthető, a nyolcadik epizód minden valószínűség szerint a csatamezőn (Saratoga, második ütközet, 1777 október) eszméletlenül fekvő Jamie-vel ér majd véget. 

Davis a napokban New Yorkban tartott ünnepélyes szezonpremier kapcsán arról is beszélt, hogy a hetedik szezon nagyon sok cselekményszálra fókuszál majd, nem csak a natodik könyv maradékát, de a teljes hetedik és nyolcadik kötetet is feldolgozza. A 10 epizódosra tervezett utolsó szezkn pedig teljességgel a 9. kötetre fókuszál majd. 
Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Búcsú az otthontól (Outlander S06E08 - I am not alone)

Következzen a rövidre szabott 6. évad fináléja. Mint ahogyan az előző epizódot,  ezt a részt is Jamie Payne rendezte.   A cold open ben egy hatvanas évekbeli amerikai hamburgerező (bocs, európai középosztálybeli polgár vagyok, nem tudom én az ilyen helyeket "étteremnek" nevezni), ahol több mint valószínű, hogy Claire és Bree ülnek (ha csak váratlanul nem hozzák vissza Geilist, haha), de csupán a kezeik és a háttérben – étlap mögé bújva - elmosódottan valami vöröses haj látszódik. Ez valami hasonló safe space játék lehet Claire fejében, mint az előző évad végén a hálaadásnapi vendégvárás.   Ám menjünk csak szépen vissza a 18. századba, ugyanis felpörögnek az események. Ott hagytuk abba, hogy Richard Brown érkezett egy fél seregnyi emberrel, hogy a Communty of Safety nevében törvény elé citálja Claire-t. Azért az a rengeteg fegyveres azt érezteti, nem lenne gond, ha nem jutnának el a bíróságig. Claire Mrs Bugot küldi el segítségért, Lizzie is elrohan valahova. Közben valaki

Újra két külön idősíkban (Nézőnapló: Outlander S07E03)

Van egy egészen speciális oka annak, miért is örülök, hogy épp mostanában kerül a hetedik évad vetítésre. Valamiféle bizarr midlife-crisis közepén leledzem, amelyet minden valószínűség szerint a brit közéleti panelshow Have I Got News For You 1990-s évekbeli, Angus Deayton által vezetett epizódjai katalizáltak bennem, amely egyrészt saját tinédzserkorom (avagy a 90-es évek) emlékeinek teljes újraértékelésével jár, másrészt fals nosztalgiával (hiszen saját emlékekre nehezen támaszkodhatok) fordulok a születésem ideje körüli kulturális termékek felé. (Lsd a szintén Deayton nevéhez is fűződő Radio Active rádiós skeccsshowt, amelynek pilotepizódját nem mellesleg születésem előtt 12 nappal adták le.)  Hogy Bree és Roger is 1980-ban tartózkodnak (legalább is a könyves változat szerint 1980 szeptemberében Lallybrochban laknak) teljesen beleillik abba a gondolati-hangulati világba, amelyben mostanában mindennapjaimat töltöm.¹  Roger(Richard Rankin) és Bree (Sophie Skelton) a 20. szazadi La

Skócia még várhat (Nézőnapló: Outlander S07E06)

Néha kell lennie olyan epizódnak is, amely nem sokkal tesz többet, minthogy arra emlékeztet, hogy félretéve minden elméleti okoskodást, minden filmes finnyáskodást, nyűglődést, bevalljam magamnak,  én azért mégiscsak szeretem ezt a sorozatot nézni.  Claire (Caitirona Balfe) és Ian (John Bell)  érzékeltetik Williammel, hogy ki akarnak jutni az erődből, és ki is fognak jutni onnan  Hát még akkor, ha újabb és újabb kellemes meglepetések érnek a szereplőgárdát illetően. Amikor az epizód elején William megérkezik Ticonderogába, és keresi Simon Fraser tábornokot, hogy jelentést tegyen, számomra is meglepő mértékben izgatottan várom, na ki fogja játszani a brigadérost.  És akkor tádám, Angus MacFadyen áll előttünk brit egyenruhában.  Az évadra készülődésemnek fontos mozzanata volt újra felidézni a Washington kémei sorozat történéseit, mert tudom, hogy a két alkotás – köszönhetően a történelmi tényeknek – keresztezi majd egymást. Arra azonban nem gondoltam, hogy egy ilyen erős kapocs is lesz: